top of page

Apparat for opptrening etter kompliserte ankelbrudd

Produktutvikling av opptreningsapparat for Ullevål Sykehus for raskere rekonvalesens etter ankelkirurgi.

Oppgaven

Idéen om et opptreningsapparat for bruk etter operasjon av kompliserte ankelbrudd kommer fra fysioterapeut Jan Hellesnes ved ortopedisk avdeling på Ullevål sykehus.

Jan jobber daglig med denne type pasienter og så at ved å innføre rettet trening tidlig etter operasjon kunne pasientens bevegelighet bedres og antall liggedøgn ved avdelingen reduseres. Da vi kom inn i prosjektet var det laget to prototyper i stål. Bruk av disse beviste Jans hypoteser, men prototypen var altfor tung, vanskelig å renholde og hadde for høy produksjonskost.

Hugg sin oppgave ble derfor å designe treningsfoten i plast slik at den ble rimelig å produsere, enkel å rengjøre og hadde bedre funksjonalitet for både bruker og sykehus.

Løsningen

Hugg har stått for all design og bygging av prototyper for uttesting ved ortopedisk avdeling Ullevål sykehus. Flere prototyper er laget ved bruk av vår 3D-printer blant annet for å kunne optimalisere passform og brukervennlighet.

Den første produksjonsserien leveres i slutten av 2019. Mange nye krav til produktet er identifisert gjennom prøving og feiling av ulike prototyper ved avdelingen.

Oslo Universitetssykehus

Ortopedisk avdeling på Ullevål sykehus ved Jan Hellesnes - en meget dyktig og erfaren ortoped - er drivkraften bak utviklingen av dette produktet.

Om Kunden

bottom of page